Random blog

Fortunate son… del Vietnam a Barcelona!

Creedence Clearwater Revival (CCR) va ser una banda de rock nord-americana que va estar activa des de 1967 fins al 1972. Els membres de la banda eren John Fogerty (veu, guitarra), Tom Fogerty (guitarra rítmica), Stu Cook (baix) i Doug Clifford (bateria). CCR era conegut per la seva barreja de rock, blues i música country, i van tenir una sèrie d’èxits a finals dels anys 60 i principis dels 70.  Una banda que ha marcat la història del rock, 50 anys després de la seva dissolució.

Una de les cançons més famoses de CCR és “Fortunate Son“, que es va publicar l’any 1969. La cançó és una protesta contra la guerra del Vietnam i la desigualtat social que va exposar. La lletra critica la idea que les persones riques i poderoses poden evitar el servei militar i els perills de la guerra, mentre que els pobres i la classe treballadora són més propensos a ser reclutats i enviats a lluitar. Una lluita antibèl·lica i pacifista que ens ha acompanyat de llavors ençà.

Fortunate Son” ha estat versionada per molts artistes al llarg dels anys, inclosos Bruce Springsteen, U2 Foo Fighters. El missatge de la cançó continua arrelant amb el públic d’avui, perquè els problemes de desigualtat i l’impacte de la guerra encara són massa vigents.

Des de l'esquerra, Bruce Springsteen, Dave Grohl i Zac Brown, canten al National Mall de Washington, el dimarts 11 de novembre de 2014, durant el Concert for Valor. L'esdeveniment del Dia dels Veterans està organitzat per HBO, Starbucks i Chase i és gratuït i obert al públic. (Foto AP/Carolyn Kaster)

Un bon riff de guitarra i molt missatge

“Fortunate Son” és una cançó de rock trepidant que inclou diversos instruments. La cançó comença amb un riff de guitarra interpretat pel cantant i guitarrista John Fogerty. El riff es repeteix al llarg de la cançó i ajuda a impulsar el ritme i l’energia d’aquesta.

A més de la guitarra, “Fortunate Son” inclou una secció de ritme interpretada per Stu Cook al baix i Doug Clifford a la bateria. El baix i la bateria proporcionen un ritme constant i contundent que ajuda a impulsar la cançó cap endavant.

La lletra de la cançó és presentada amb una sensació d’urgència i frustració per John Fogerty, que també toca l’harmònica durant el descans instrumental de la cançó. L’harmònica afegeix una qualitat de blues a la pista i proporciona un breu respir del so rock d’alta energia de la cançó.

En general, “Fortunate Son” és una cançó poderosa i memorable que mostra el talent de CCR per combinar rock, blues i música country. La instrumentació i llibertat de la cançó ajuden a transmetre el seu missatge de protesta i crítica cap a la desigualtat social de l’època.

I com no pot ser d’una altra manera, els Random hem incorporat aquest tros de versió en el nostre repertori. Si voleu escoltar-la, agafeu agenda i… 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la vostra experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que n\'accepta l\'ús.   
Privacidad