Random blog

Hard to handle

Hard to Handle” és una cançó de rock clàssic de la banda nord-americana The Black Crowes, llançada el 1990 com a senzill del seu àlbum debut “Shake Your Money Maker“. La cançó va ser escrita originalment per Otis Redding el 1968, i va ser co-escrita per Allen Jones i Al Bell. The Black Crowes van fer una versió més ràpida i rockera de la cançó, amb un solo de guitarra elèctrica prominent i una secció de vents funky. 

La cançó va ser un gran èxit per a la banda, aconseguint el número u en la llista de Billboard Mainstream Rock Tracks als Estats Units. També va ser popular en altres països com el Regne Unit, on va arribar al lloc número 12 a la llista de singles.

Versió original de Otis Redding del Hard to hanlde el 1968

Hard to hanlde versió The Black Crowes, llançada el 1990 com a senzill del seu àlbum debut “Shake Your Money Maker”

Aquesta versió dels nord-americans, és la que fa anys ha anat acompanyant els membres de Random versionant-la en els concerts amb els diferents grups.

De Black Crowes a Random passant per Pearl Jam...

La cançó ha estat interpretada per molts altres artistes al llarg dels anys, incloent Grateful Dead, Tom Jones i Pearl Jam. Tot i això, la versió de The Black Crowes segueix sent la més coneguda i popular.

 

Pel que fa a les anècdotes, es diu que quan The Black Crowes va tocar Hard to Handle per primera vegada en viu, el públic no estava molt entusiasmat amb la cançó, però la banda va decidir seguir tocant-la i eventualment es va convertir en un èxit. També s’ha informat que Otis Redding, el compositor original de la cançó, estava molt impressionat amb la versió de The Black Crowes i va felicitar la banda després d’escoltar-la.

Desgranem la peça

Pel que fa als instruments, la cançó presenta una guitarra elèctrica distorsionada i un solo melòdic espectacular, interpretat pel guitarrista de la banda, Rich Robinson, i per l’Ignasi Doy a Random.

 També hi ha una secció de vents, que inclou saxofon i trompeta. A la versió de Random, en Raul Vallejo agafa el seu segon instrument, la trompeta i ens deleita amb la interpretació melòdica La bateria i el baix proporcionen una base sòlida i rítmica per a la cançó.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la vostra experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que n\'accepta l\'ús.   
Privacidad