Random blog

Un random entre Bowie i Freddy Mercury!

La història de Queen i David Bowie es remunta a principis de la dècada de 1980, quan tots dos artistes ja eren molt reconeguts al món de la música. El 1981, Bowie estava gravant el seu àlbum “Let’s Dance” a l’estudi d’enregistrament Montreux, a Suïssa, que havia estat utilitzat per Queen per gravar alguns dels seus discos anteriors. Durant una de les sessions d’enregistrament, Bowie i Queen van començar a improvisar junts, i d’aquesta col·laboració va néixer la cançó “Under Pressure”.

La cançó es va gravar en diverses sessions d’estudi al llarg del 1981, amb Queen i Bowie treballant junts a la lletra i la música. El resultat va ser una cançó que fusionava l’estil distintiu de cadascun dels artistes, amb la veu de Freddie Mercury i els arranjaments de guitarra de Brian May de Queen, combinats amb la veu i els arranjaments de teclat de Bowie.

La cançó es va llançar el 1982 com a senzill i es va convertir en un gran èxit a tot el món. La cançó parla de la pressió que sent una persona a la vida moderna, amb una lletra que inclou frases com “Pressionant cap avall sobre mi, pressionant cap avall sobre tu, no hi ha sortida”.

Parlem de música...

Un dels aspectes més destacats de la cançó és l’icònic riff de baix de John Deacon, que és una part essencial de la cançó i ha estat imitat i utilitzat en diverses cançons des de llavors. També destaquen els arranjaments de piano i teclat de Bowie, que afegeixen una dimensió emocional a la cançó.

Parlem de versions...

Pel que fa a les versions d’altres artistes, “Under Pressure” ha estat versionada per molts artistes al llarg dels anys. Una de les versions més conegudes és la de la banda de rock My Chemical Romance, que la va tocar en viu a diversos concerts. També ha estat versionada per artistes com Foo Fighters, Green Day i Annie Lennox, entre d’altres. Cada versió té el seu propi estil i enfocament, però totes respecten l’essència de la cançó original i el missatge sobre la pressió a la vida moderna.

Ja fa uns anyets, alguns membres de Random, hem versionat aquesta versió amb l’altra grup que compaginem concerts, els B-Sides. Us deixem aquí la versió gravada el 5 de juliol de 2018 a la Sala Luz de Gas de Barcelona.

Versió d’Under Pressure interpretada per The B-Sidesen un Concert Solidari en favor de Proactiva Open Arms celebrat el 5 de juliol de 2018 al Luz de Gas. Gentilesa de VIDEOLAB

David Bowie no apareix a la pel·lícula "Bohemian Rhapsody"!

Aquesta se centra en la història de la banda Queen i el seu vocalista, Freddie Mercury. Tot i això, s’esmenta breument la col·laboració entre Bowie i Queen en la creació de la cançó “Under Pressure”.

A la pel·lícula, es mostra com Freddie Mercury i Queen experimenten amb el seu so i busquen crear una música que sigui innovadora i emocionant. En un moment donat, Mercury esmenta que vol treballar amb David Bowie i el seu productor, però no s’hi arriba a concretar res.

Tot i que Bowie no apareix a la pel·lícula, “Bohemian Rhapsody” ha estat molt ben rebuda pels fans de la música i ha estat elogiada per la seva actuació principal de Rami Malek com Freddie Mercury. La pel·lícula va guanyar quatre premis Oscar, incloent Millor Actor per a Malek.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la vostra experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que n\'accepta l\'ús.   
Privacidad