Random blog

Un tresor per a cada concert

“Treasure” és una cançó del cantant i compositor nord-americà Bruno Mars. Va ser llançada el 2013 com a part del seu segon àlbum d’estudi “Unorthodox Jukebox”. La cançó va ser escrita per Bruno Mars, Philip Lawrence, Ari Levine i Phredley Brown, i produïda per The Smeezingtons.

La cançó està influenciada per la música funk i disc dels anys 70 i 80, amb un ritme animat i una melodia enganxosa. En una entrevista, Bruno Mars va esmentar que la seva inspiració per a la cançó va ser el grup de funk Zapp & Roger i la música de Prince.

Un hit comercial

Des del seu llançament, Treasure ha estat un èxit comercial i s’ha convertit en un dels senzills més populars de Bruno Mars. La cançó va aconseguir el top 5 a les llistes d’èxits a diversos països, incloent Estats Units, Regne Unit, Austràlia i Canadà.

Pel que fa a versions, “Treasure” ha estat interpretada per diversos artistes, incloent la cantant britànica Jessie J, qui la va interpretar en viu al programa de televisió “The Voice UK”. També ha estat versionada per bandes com Panic! at the Disc i Walk off the Earth.

Pel que fa a efemèrides, el 14 de juny de 2021 es va celebrar el vuitè aniversari del llançament de Treasure. La cançó continua sent popular entre els fanàtics de Bruno Mars i ha esdevingut un clàssic modern de la música pop.

Pel que fa a anècdotes, en una entrevista amb Rolling Stone, Bruno Mars va esmentar que “Treasure” va ser una de les primeres cançons que va escriure per al seu àlbum “Unorthodox Jukebox”. També va revelar que va escriure la cançó a la mateixa sessió de composició en què va escriure “Locked Out of Heaven”, un altre dels seus èxits.

Let's funk!

En una entrevista amb Sound on Sound, el productor Ariel Rechtshaid va esmentar que van gravar les cordes en viu amb músics de sessió i que van utilitzar diversos sintetitzadors vintage per crear el so disco-funk de la cançó.

Pel que fa a la composició, “Treasure” presenta un arranjament de guitarres, sintetitzadors i un baix funk, amb un cor enganxós. La característica veu suau i aguda de Bruno Mars, aporta emotivitat. La cançó és una celebració de l’amor i la joia d’estar amb la persona estimada.

En resum, Treasure és una cançó influenciada per la música funk i disco dels anys 70 i 80, amb un ritme animat i una melodia enganxosa. La cançó ha estat un èxit comercial i ha esdevingut un clàssic modern de la música pop.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la vostra experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que n\'accepta l\'ús.   
Privacidad